Main Page/fi

From Free Pascal wiki
Revision as of 07:50, 26 July 2020 by Trev (talk | contribs) (→‎Lazarus-projektit: Remove Application Gallery - now merged with Projects using Lazarus)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigationJump to search

Afrikaans (af) العربية (ar) català (ca) čeština (cs) Deutsch (de) English (en) español (es) فارسی (fa) suomi (fi) français (fr) magyar (hu) Bahasa Indonesia (id) italiano (it) 日本語 (ja) 한국어 (ko) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) русский (ru) slovenčina (sk) svenska (sv) Türkçe (tr) українська (uk) Tiếng Việt (vi) 中文(中国大陆)‎ (zh_CN) 中文(台灣)‎ (zh_TW)

Tervetuloa Lazarus ja FreePascal Wikiin

Yleistä

Tämän wikin päämääränä on tietämyksen lisääminen FreePascal'ista, Lazarus'ista ja sukulaisprojekteista. FreePascalista on hyvä käyttäjän dokumentointi useilla eri formaateilla (englanniksi). FreePascalin kehittäjien informaatiota, organisointiasioita ja aiheita ei vielä ole kunnollisesti dokumentoitu ja niitä on kerätty tähän Wikiin. Toisaalta kun Lazarusissa on puutteita käyttäjän dokumentoinnissa niin tässä on paikka avoimelle dokumentoinnille (siis Wiki) missä jokainen voi muokata ja lisätä sisältöä.

Wiki nopeuttaa näitä asioita. Se mahdollistaa muutoksien ja lisäysten tekemisen www-selaimella. Tämä on siis Wiki jota kuka tahansa voi muokata ja lisätä tietoa. Suomenkieliset ohjeet Wikin käyttöön löydät Wikipedian ohjesivuilta. Harjoittelua varten on oma hiekkalaatikko eli Sand Box.

Jos huomaat jotain epäselvyyksiä tai ongelmia, niin ota yhteyttä sivun administraattoriin tai lähetä virheraportti Lazarus-CCR SF paikan kautta. Lisäksi voit lähettää palautetta Site Feedback sivun kautta.

FreePascal:n dokumentaatio

FPC_documentation

Lazaruksen dokumentaatio

Kaikki dokumentaatio ja opiskelumateriaali löytyy Lazarus dokumentaatiot -sivulta.

Huomaa että monet sivut ovat yhä kehityksen alaisia.

Tiedostojen imurointi

Sähköpostilistat

Tarjolla on seuraavia sähköpostilistoja:


Kuka tekee mitäkin

Jos olette tehneet tai muokaanneet jonkin komponentin tai kirjaston Lazarukselle sopivaksi niin kerro siitä muille Current conversion projects -sivuilla.

Käännökset

Aakkosellisesssa järjestyksessä

Muut asiat

Lazarus IDE

Uutiset ja viimeisimmät tiedot Lazarus kehitysympäristön tilasta löydät Lazarus IDE www-sivuilta. Julkaistut Lazarus IDE ja FreePascal compiler voit hakea sieltä. Myös sourceforge.net Lazarus file area:lta löytyy viimeisin julkaistu kääntäjä ja kehitysympäristö.

Lazarus-projektit

Listamme projekteista jotka käyttävät Lazarusta ja ovat yleisesti saatavilla löytyy "Projects using Lazarus"-sivulta.

Linkkikokoelmat

Keräämämme Delphi/Kylix www-sivuja löytyy "Page Of Code Sites"-sivuilta. Jos tiedät hyvän, tähän ryhmään sopivan, linkin jota ei vielä löydy sivulta niin voisitko ystävällisesti lisätä sen sinne.

Erikoistuneet hakukoneet

Jos tarvitset pieniä vinkkejä avuksesi, oppiaksesi tai ratkaistaksesi jonkun ongelman niin voit hyödyntää näitäkin. Tamarack Associates operoi nopeaa hakukonetta joka on erikoistunut Borland usenet ryhmään. Mer Systems Inc:ltä löytyy santapainen hakukone. Merkittävä määrä tietoa löytyy käyttämällä Earl F. Glynn's Computer Lab:n hakukonetta tai kirjastoa.

Markkinointi

Lazarus käyttäjien selityksiä miksi Lazarus IDE on sopiva.


FreePascal:n ja Lazarus:n messuilla esiintyminen

Systems 2005 ja Systems 2006 München:ssä. Näihin messuihin perusteella kerättyjä kokemuksia tulevaisuuden messuja varten.

Vanha wiki

Nämä sivut on muunnettu vanhasta wikistä. Vanhan wikin etusivu.


Alkuperäisen sisällön teki User:VlxAdmin.