Main Page/sv

From Lazarus wiki
Jump to navigationJump to search

Afrikaans (af) العربية (ar) català (ca) čeština (cs) Deutsch (de) English (en) español (es) فارسی (fa) suomi (fi) français (fr) magyar (hu) Bahasa Indonesia (id) italiano (it) 日本語 (ja) 한국어 (ko) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) русский (ru) slovenčina (sk) svenska (sv) Türkçe (tr) українська (uk) Tiếng Việt (vi) 中文(中国大陆)‎ (zh_CN) 中文(台灣)‎ (zh_TW)

Välkommen till Lazarus och Free Pascal wiki

Om

Målet med denna wiki är att vara en kunskapsbas för Free Pascal, Lazarus, och liknande projekt.

Free Pascal har redan bra användardokumentation i flera format, men FPC utvecklarinformation, organisationsinformation, och ämnen som ännu inte korrekt dokumenterade samlas i denna wiki.

Lazarus, å andra sidan, saknas vissa delar av användardokumentation. Så detta område skapades som en "öppet dokument" eller "wiki" där vem som helst kan redigera och lägga till innehåll.

Wikin hastigheter saker genom att göra det möjligt att göra ändringar och tillägg med en webbläsare! För tutorials, ta en titt på 30 andra snabb wiki handledning eller Wikipedia handledning. En sandlåda finns för praktiken. Om du har några problem, vänligen meddela administratören eller skicka en felrapport om Lazarus-CCR SF webbplats. Du kan också lämna ett meddelande eller förslag på webbplats återkoppling wikisida.

För historien om Lazarusprojektet, se historien wikisida.

Free Pascal Documenta

FPC utvecklardokumentation
FPC utvecklardokumentation innehåller tillgänglig dokumentation för utvecklare och andra deltagare i Free Pascal kompilator, såsom personer som deltar i översättningen av meddelanden till andra språk, en förteckning över Pascal språkbindningar, organisatorisk information, proceduren för FPC släpper, todo listor, etc.

Lazarus Dokumentation

Lazarus Dokumentation
All tillgänglig dokumentation och handledning för Lazarus IDE (inklusive manualer Free Pascal Compiler) kan hittas på Lazarus dokumentation wikisida. Installationsanvisningar finns även tillgängliga. Många av sidorna är "fungerar pågår" så är du välkommen att lägga till din upplevelse att dessa sektioner. Du kan också skapa ett personligt konto hemsida med kontaktuppgifter, om du vill.

Nedladdningar

Alla närvarande tillgängliga komponenter och paketen finns både på Lazarus-CCR Sourceforge filer området. Free Pascal Compiler och nuvarande testversionen av Lazarus kan hittas på Lazarus Sourceforge webbplats. Hjälp med att installera Lasaros finns på installerar Lasarus wikisida. Ytterligare dokumentation om dessa paket kan också hittas på komponenter och kod exempel wikisida om personen som bidragit koden skapat en. Kompilatorn och en hel del bidragit källkod kan hittas på Free Pascal kompilator nedladdning webbplatser och på Lazarus IDE webbplats. Lazarus snapshot nedladdning platser kan hittas här.

E-postlistor

Nya och erfarna användare uppmanas att ansluta sig till Lazarus-CCR meddela och allmänna e-postlistor.

Kanske ännu mer användbar e-postlistor är Lazarus IDE e-postlista och Free Pascal utvecklare och tillkännagivande e-postlistor.

Vem arbetar på vad?

Om du för närvarande konverterar en komponent eller bibliotek, eller om du behöver något omvandlas posta det på aktuella ombyggnadsprojekt wikipage. Dessa inlägg kommer att hjälpa utvecklare som vill konvertera komponenter som efterfrågas, samt förhindra dubblering av människor konvertera samma paket.

Referenser, Länkar och Resurser

Lazarus IDE

Nyheter och information om status för Lazarus IDE kan hittas på Lazarus IDE webbplats. Idéer, saker som behöver göras, och andra planer kan hittas på Lazarus utvecklingsprocessen wikipage. Versioner av Lazarus IDE och Free Pascal kompilator kan hämtas därifrån. Den Lazarus filarea har också de senaste förpackningar av kompilatorn och IDE tillgängliga för nedladdning.

Aktiva Lazarus Projekt

Vår nuvarande lista över projekt med Lazarus med allmänt tillgängliga webbplatser och Lazarus relaterade filer att ladda ner.

I Lazarus ansökan galleri kan du se några skärmdumpar av program som skapats med Lazarus.

Super webbplatser och Link gårdar

Vår nuvarande samling av Delphi/Kylix relaterade webbplatser kan hittas på vår wikisida av kod sajter. Redigera det om du vet någon bra webbplatser som inte redan är noterade.

Specialiserade sökmotorer

Det finns några utestående sök- och kunskapsbaser på nätet som kan vara till stor hjälp för att lära sig nya tekniker och lösa problem. Tamarack Associates driver en snabb sökmotor särskilt utformade för Borland usenet arkiv. Mer Systems Inc. tillhandahåller en liknande sökmotor. En annan enastående källa till information tillsammans med en webbplats bred sökning kompatibilitet är Earl F. Glynn Computer Lab and Reference Library.

Marketing Fallstudier

En möjlighet för Lazarus användare för att förklara varför Lasarus är select IDE val.

Presentera FPC/Lazarus på en mässa och tävlingar

FPC/Lazarus presenterades med en monter på Systems 2005, de System 2006, och Systems 2007 i München. Baserat på erfarenheter från dessa mässor, till en samling uppgifter hjälpa framtida förberedelser för en mässa monter byggdes. Lazarus och relaterade projekt har också deltagit i ett antal tävlingar, och en wikisida var beredd att hjälpa framtida tävlingar inskriptioner.