Main Page/ca

From Free Pascal wiki
Jump to navigationJump to search

Afrikaans (af) العربية (ar) català (ca) čeština (cs) Deutsch (de) English (en) español (es) فارسی (fa) suomi (fi) français (fr) magyar (hu) Bahasa Indonesia (id) italiano (it) 日本語 (ja) 한국어 (ko) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) русский (ru) slovenčina (sk) svenska (sv) Türkçe (tr) українська (uk) Tiếng Việt (vi) 中文(中国大陆)‎ (zh_CN) 中文(台灣)‎ (zh_TW)

Benvinguts/des al Wiki de Lazarus i el Free Pascal

Introducció

L'objectiu d'aquest wiki és ser una base de coneixement del Free Pascal/Lazarus i els seus projectes relacionats.

Free Pascal ja té una bona documentació pels usuaris en diversos formats, però la informació referent al desenvolupament, no estan pròpiament documentats i són recollits en aquest wiki.

Aquest wiki pretén ser una eina oberta a la comunitat, on tothom pot millorar i col·laborar en aquests temes sobre programari.

El wiki fa possible la gran rapidesa en la modificació i afegiment de continguts amb tant sols un navegador web! Pels tutorials, si us plau, feu un cop d'ull a 30 Second Quick Wiki Tutorial o al WikiPedia Tutorial. Hi ha disponible una zona de pràctiques anomenada Sand Box. Si teniu problemes, no tingueu por en ntificar-ho a administrator o envia un report de "bug" a Lazarus-CCR. També pots deixar una nota al Site Feedback.

Per l'historic de projecte del Lazarus, vegeu la pàgina History.

Documentació del Free Pascal

Documentació del desenvolupador de FPC
Conté documentació per desenvolupadors i altres contribuïdors del Free Pascal Compiler, com les persones volcades a la traducció de missatges a altres llenguatges, informació organitzativa, procediment dels llançament del FPC, llistes a fer, etc.

Documentació del Lazarus

Lazarus Documentation
Tota la documentació disponible i els tutorials del Lazarus (incloent-hi manuals del Free Pascal Compiler) estan a la pàgina de Lazarus Documentation. Algunes pàgines són "feines en progrés", per tant, ets lliure d'aportar les teves experiències en totes les seccions. També pots crear una pàgina personal amb informació de contacte, tu mateix.

Descàrregues

Tots els components i paquets disponibles actualment estan disponibles en la Zona de fitxers Sourceforge Lazarus-CCR. El Free Pascal Compiler i les actuals proves del Lazarus són a la pàgina Sourceforge de Lazarus. També hi ha documentació addicional a aquests paquets a la pàgina de Components and Code examples. El Compilador i centenars de línies de codi es troben a Miralls de descàrrega del Free Pascal Compiler i a la web de Lazarus IDE.